Windan tarina

Uusiutuvan energian kasvava hankekehittäjä

Winda Energy Oy:n tarina alkoi vuonna 2011, joskin tuolloin yritys toimi nimellä Winda Power Oy. Yritys perustettiin suomalaisten tuulivoimahankkeiden kehittämistä varten, ja vuonna 2012 myös tuulipuistojen kehitystoiminta siirtyi Winda Powerille. Toimintaa toteutettiin alkuvuodet vain muutaman hengen voimin.

Vuonna 2020 yrityksen nimi muuttui Winda Energy Oy:ksi. Vuoden 2023 aikana Winda laajensi toimintaansa tuulivoiman hankekehityksestä myös aurinkovoiman puolelle.

Viime vuodet ovat olleet Windalle voimakasta kasvun aikaa, mikä näkyy myös henkilöstön kasvussa. Nykyisin Winda on jo yli 20 hengen organisaatio.

Tulevaisuudessa Windan visiona on kasvaa yhdeksi johtavista uusiutuvan energian hankekehittäjistä Suomessa. Winda on sitoutunut pitkän tähtäimen paikalliseen yhteistyöhön hankealueillaan ja haluaa olla tukemassa kestävää taloudellista kasvua ympäri Suomen.

Winda asiantuntevalla henkilöstöllä on valmius soveltaa energia-alan uusimpia teknologioita ja ratkaisuja puhtaan energian hankekehitystyöhön.

Winda Energyn enemmistöosakkeenomistajana on pääomasijoittaja BHM Renewables. Vähemmistöosakkeenomistajina on joukko suomalaisia yksityissijoittajia.