Tietoa maanomistajille

Kiinnostaako sinua mahdollisuus osallistua uusiutuvan energian tuottamiseen? Winda Energy tarjoaa luotettavan kumppanin sekä tuuli- että aurinkovoimahankkeiden toteuttamisessa.

Valjasta tuulesta tai auringosta voimaa

Winda Energy tarjoaa maanomistajille mahdollisuuden osallistua uusiutuvan energian tuottamiseen vuokraamalla omistamiaan maita yhtiömme käyttöön. Tällä sivulla vastaamme niihin kysymyksiin, jotka saattavat kiinnostaa erityisesti maanomistajia. Mikäli et löydä vastausta mieltäsi askarruttavaan kysymykseen, voit olla meihin yhteydessä matalalla kynnyksellä. Tuulivoiman maankäyttöön liittyvissä kysymyksissä voit laittaa viestiä tai soittaa maankäytön asiantuntijallemme Hannu Haavistolle. Aurinkovoimasta puhuttaessa yhteyshenkilönä toimii Tatu Penttinen. Molempien yhteystiedot löytyvät sivun alaosiosta. Kaikki yhteystiedot löytyvät nettisivujemme henkilöstö-osiosta.

Oletko kilpailuttamassa tuuli- tai aurinkovoimayhtiöitä?

Osallistumme mielellämme maanomistajien kilpailutuksiin uusiutuvan energian hankkeissa. Kilpailutukseen liittyen voi olla yhteydessä Hannu Haavistoon, joka vastaa maankäyttöön liittyvistä asioista ja maanvuokrasopimuksista.

Saitko meiltä kirjeen maanvuokraukseen liittyen?

Mikäli omistat maata suunnittelemallamme hankealueella, olemme olleet sinuun yhteydessä postitse. Lähettämämme kirjeen mukaan on liitetty myös maanvuokrasopimus, jotta maanomistajien on mahdollista tutustua siihen rauhassa ennen järjestämäämme infotilaisuutta, jossa hanketta ja siihen liittyvää sopimusta käydään yhdessä lävitse. Maanvuokraus on täysin vapaaehtoista, eikä sopimusta näin ollen ole pakko allekirjoittaa.

Mikäli et ole saanut kirjettä tai jos sopimus on hävinnyt, voit olla yhteydessä maankäytön asiantuntijaamme Hannu Haavistoon.

Minkälaisia maanvuokrasopimuksia Winda Energy tekee?

Teemme maanomistajien kanssa määräaikaisia vuokrasopimuksia tuuli- ja aurinkovoimahankkeisiin liittyen. Vuokrattavan maan on täytettävä tietyt reunaehdot, jotta maanvuokrasopimus voidaan solmia. Muun muassa asutuksen läheisyydellä on merkitystä vuokrasopimusten suhteen.

Tyypillisesti solmimamme maanvuokrasopimukset käsittävät yhden voimalasukupolven käyttöajan. Haluamme solmia vastuullisia ja kaikkien osapuolten kannalta mahdollisimman kannattavia sopimuksia. Maksamme maanomistajille koko hankkeen elinkaaren ajalta vuokratuloja, jotka määräytyvät hehtaariperusteisesti riippumatta siitä, rakennetaanko maa-alueelle turbiineja. Niiden kiinteistöjen omistajat, joiden maille rakennetaan hankkeen kannalta olennaista infrastruktuuria, saavat lisäksi vuokraa nostavan lisäkorvauksen.

Rajoittaako maanvuokrasopimus maa-alueen käyttöä sen jälkeen, kun hanke on rakennettu?

Tuulivoimapuistojen kohdalla maanvuokraus ei lähtökohtaisesti poista kiinteistön käyttöä muihin tarkoituksiin. Alueella voi siis muun muassa metsästää, marjastaa, sienestää ja muutenkin ulkoilla totuttuun tapaan.

Aurinkovoimapuistot puolestaan rajoittavat maa-alueiden käyttöä, sillä paneelien takia aluetta ei voida käyttää esimerkiksi maanviljelyyn. Voimala myös suojataan aidoin eikä alueelle ole vapaata pääsyä, toisin kuin tuulivoimahankkeissa.

Voiko kiinteistön myydä, lahjoittaa tai kiinnittää, kun sopimus on tehty?

Omistamansa maa-alueen voi myydä, lahjoittaa tai kiinnittää myös sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen, kun vuokraoikeus on rekisteröity kiinteistötietojärjestelmään. Maanvuokrasopimus on sidottu kiinteistöön, eli se on riippumaton omistajan vaihdoksesta.

Jääkö voimalan purkaminen maanomistajan huoleksi?

Kun aurinko- tai tuulivoimapuiston toiminta päättyy, puramme voimalat pois. Jokaisella hankkeellamme on myös purkuvakuus, joka pitää huolen siitä, ettei voimalan purkaminen jää maanomistajien huoleksi.

Yhteyshenkilöt

Tuulivoima

Hannu Haavisto
Maankäytön asiantuntija & Tiiminvetäjä
hannu.haavisto@winda.fi
+358 40 502 8853

Aurinkovoima

Tatu Penttinen
Projektipäällikkö
tatu.penttinen@winda.fi
+358 50 378 5763

Yhteyslomake

    Learn how your data is processed.