Winda Energy yhteistyöhön Conquestin kanssa

Takaisin uutisten pääsivulle

Tuulivoima tuo Suomeen suuria investointeja lähivuosina. Osansa tähän kokonaisuuteen tuo viime aikoina merkittävästi kasvanut Winda Energy Oy. Suomessa vuonna 2011 perustettu uusiutuvan energian hankekehitysyhtiö on solminut sopimuksen ranskalaisen pääomasijoitusyhtiön Conquest Groupin kanssa 182 megawatin maatuulivoimakapasiteetin toteuttamisesta yhteistyössä.

Olemme iloisia yhteistyöstä ja uskomme, että Conquestista saamme luotettavan kumppanin kasvuamme varten. Tuulivoimainvestoinnit ovat tärkeä osa Suomen talouden kasvua ja vauhdittavat myös vihreää siirtymää, kertoo Winda Energyn toimitusjohtaja Tuomas Hooli.

Winda Energyllä on hankekehitysvaiheessa parhaillaan noin 25 tuulivoima- ja aurinkovoimahanketta eri puolilla Suomea. Yhteistyön rahaston kanssa on tarkoitus jatkua myös tulevaisuudessa 500 megawatin suuruisen maatuulivoimaportfolion osalta.

Kaupan myötä Conquest laajentaa uusiutuvan energian asemaansa pohjoismaisilla markkinoilla. Yhteistyö koskee noin miljardin euron vaiheittaista kokonaisinvestointia, joka toteutetaan vaiheittain lähivuosien aikana. Winda Energy Oy jatkaa investointihankkeiden hankekehittäjänä sekä rakennuttajana.  

Conquest on tyytyväinen kumppanuudesta Winda Energyn kanssa markkinassa, joka tunnetaan vankasta tuesta uusiutuvalle energialle sekä kunnianhimoisista kansallisista päästövähennystavoitteista, kertoo Conquestin perustaja ja toimitusjohtaja Frederic Palanque.

Lisätietoja
Tiia Krook
Viestintäpäällikkö
tiia.krook@winda.fi
+358 40 836 3790