Pesäpalloa tuulen voimalla

Takaisin uutisten pääsivulle

Winda tekee monipuolista yhteistyötä hankealueidensa toimijoiden kanssa

Winda Energy pyrkii tukemaan hankealueidensa paikallisia toimijoita sekä hankekehitykseen että paikalliseen toimintaan liittyen. Hankekehityksen aikana työllistämme paikallisia tekijöitä esimerkiksi rakennustöihin ja luontoselvityksiin liittyen. Lisäksi tuemme paikallista toimintaa tukirahoitusten ja sponsorointien avulla, jotka toteutetaan aina korruptio- ja lahjonnanvastaisen ohjeistuksen mukaisesti.

Hanketta kehitettäessä paikalliset yhdistykset ja toimijat voivat hakea tukirahoitusta tai sponsorointia olemalla yhteydessä hankevastaavaan. Esimerkiksi Keski-Pohjanmaalla Kannuksessa tuemme paikallista pesäpalloa sponsoroimalla Kannuksen Uraa.

Syksyllä tuulipuistojen avajaiskiertue toi windalaiset kivenheiton päähän Kannuksesta, minkä takia päätimme sopia pesäpallotreenit Kannuksen Uran kanssa. Pääsimme testaamaan, miten kansallislajin pelaaminen onnistuu Ura-aktiivien opastuksessa.

Roope Ypyä ja Hannu Annala opastivat windalaisia pesäpallon saloihin Kannuksen Uran kotikentällä.

On raikas syysaamu, kun Windan tiimi suuntaa kohti Kannuksen Uran kotiareenaa. Valmentajiksemme olemme saaneet Kannuksen Uran seuratoiminta-aktiivin ja markkinointivastaavan Hannu Annalan sekä B-pojissa pelaavan Roope Ypyän. He ovat luvanneet näyttää, miten palloa lyödään oikeaoppisesti.

Annalan mukaan tuulivoima on vaikuttanut positiivisesti paikalliseen urheilutoimintaan paitsi sponsorointien myös kaupungin saamien tuulivoimatulojen myötä.

– Kyllähän tuulivoima on antanut tälle kaupungille sen, että täällä on mahdollista muun muassa harrastaa.

Vaikka Kannuksessa pelataan muitakin lajeja, on pesäpallo paikallisille rakas laji. Annala kertoo, että parhaita hetkiä seuratoiminnan parissa ovat ne, kun lapset tulevat nykimään tuttua miestä hihasta Kannuksen Uran kotiotteluissa.

– Kerrankin istuin tuossa katsomon päädyssä, ja yksi pikkupoika tuli juttelemaan. Hän halusi ilmoittaa, että on sitten ensi vuonna Uran mies. Ja sisko tulee kuulemma perässä, hän muistelee nauraen.

Unihiekat silmistä aamutreenien avulla

Mutta miltä se Kannuksen Uran harrastustoiminta sitten näyttää? Sen saamme tuta seuraavaksi, kun Annala ja Ypyä pistävät meihin vauhtia.

Alkuverryttelyt takaavat, että aamu-unisimmatkin tiimiläiset saavat karistettua viimeisetkin unihiekat silmistään, ja kaikki ovat valmiita treenien ensimmäiseen harjoitukseen, kopitteluun. Pallot viuhuvat kentän poikki Annalan ohjeistaessa räpylän käyttöä.

– Ei kannata pitää räpylää pään kohdalla, vaan kopata pallot sivusta. Muuten voi käydä kasvoille huonosti.

Tuuli Pfeifer sai kutsun Kannuksen Uran naisten joukkueeseen lyötyään palloa hyvällä menestyksellä.

Siirrymme kopittelun jälkeen lyöntiharjoitusten pariin. 16-vuotias Ypyä toimii lukkarina ja neuvoo windalaisia mailan käsittelyssä. Vaikka Ypyä ei omissa peleissään olekaan lukkari, sujuu syöttäminen moitteettomasti.

– Viime kaudella olin siepparina laidassa tuossa rajan kohdilla, hän kertoo.

Kaikki osuvat palloon suhteellisen hyvällä menestyksellä, ja hyvien vikkien ansiosta jopa toimitusjohtaja Tuomas Hooli täräyttää pallon komeasti ilmaan muutaman hudin jälkeen. Paras suoritus kuitenkin nähdään, kun paikkatietoanalyytikkomme Tuuli Pfeifer astelee lyöntipaikalle. Hän mäjäyttää pallon lähestulkoon kentän toiselle puolelle, jolloin Annalakin yltyy kehumaan lyöntiä kentän reunalta.

– Kannuksen Uran naisissa olisi paikka vapaana tuollaiselle lyöjälle!