Aurinkoista hankekehitystä

Takaisin uutisten pääsivulle

Olemme siirtyneet kehittämään tuulivoimahankkeiden lisäksi myös aurinkovoimapuistoja. Ensimmäisten hankkeiden odotetaan valmistuvan vuonna 2026.

Winda Energy on laajentanut toimialaansa uusiutuvan energian parissa pelkästä tuulivoimasta myös aurinkoenergiahankkeisiin. Aurinkovoimapuistojen kehitystyö aloitettiin vuoden 2023 alkupuolella, jolloin ensimmäiset hankkeet lanseerattiin Sastamalassa, Kokemäellä, Savonlinnassa ja Parikkalassa.

– Aurinkovoiman tuominen osaksi Winda Energyn toimintaa tukee hyvin myös tuulivoimahankkeidemme tuotantoprofiilia, kertoo Winda Energyn kehityspäällikkö Anette Danielsson.

Kehityspäällikkönä toimiva Anette Danielsson oli lanseeraamassa Winda Energyn ensimmäisiä aurinkovoimahankkeita.

Hankekehitystyön alettua suunniteltujen aurinkovoimapuistojen määrä on noussut huimasti, ja tällä hetkellä niitä on kehitteillä 14 eri puolille Suomea. Hankkeiden projektipäällikkönä toimiva Tatu Penttinen on innoissaan työstä, jota pääsee Winda Energyllä tekemään.

– On mukavaa päästä toteuttamaan hyviä hankkeita, jotka ovat ilmastoystävällisiä ja tuovat myös osaltaan elinvoimaa kuntiin.

Projektipäällikkö Tatu Penttinen haluaa kehittää hyviä aurinkovoimahankkeita, jotka palvelevat sekä kuntia ja kaupunkeja että ympäristöä.

Hän mainitsee, että etenkin Itä-Suomeen sijoittuvia hankkeita on hienoa viedä eteenpäin.

– Itä-Suomi tuntuu jääneen hieman jälkeen energiainvestointien suhteen, sillä esimerkiksi tuulivoimaa ei tällä hetkellä voida rakentaa sinne. Toki haluamme viedä hankkeita eteenpäin kaikkialla Suomessa, mutta niiden kehittäminen maamme itäisessä osassa on mielestäni erityisen merkityksellistä.

Ensimmäisten rakennustöiden odotetaan alkavan vuosien 2024–2025 vaihteessa ja kestävät noin puolitoista vuotta. Näiden aurinkovoimaloiden odotetaan siis valmistuvan vuonna 2026.